Elevii din Bacău s-au întors de la Sălaj cu Menţiune şi Premiul „Drepturile Omului“ la Concursul Naţional „Democraţie şi Toleranţă“

În perioada 23-26 iulie oraşul Zalău, judeţul Sălaj, a fost gazda Concursului Naţional „Democraţie şi toleranţă“, ediţia a XVII-a, concurs cuprins în Calendarul concursurilor naţionale finanţate de către M.E.C.T.S. în anul şcolar 2011-2012. Este un concurs pe echipe formate din 3 elevi (concurs pe bază de portofolii).

Echipajul judeţului Bacău, format din elevii Hurgheş Andrei, clasa a VIII-a, Mocanu Raluca, clasa a VIII-a şi Avarvarei Daria, clasa a IV-a, Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 10 Bacău, a obţinut Menţiune cu un punctaj de 91,83 din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Premiul „Drepturile Omului“, premiu acordat de Institutul Român pentru Drepturile Omului. Este singurul chipaj premiat de două ori.
Echipajul a fost pregătit de profesorii Muşat Mariana, Leonte Irina şi Hodoroabă Ana de la Şcoala Nr. 10 Bacău.
În concurs s-au înscris 114 elevi din toate judeţe ţării. Pe primul loc s-a clasat echipa din Dambovita, cu media 97,83, urmata cu media 95,16 de echipa de la Jibou care la fiecare editie a obtinut premii si mentiuni, iar pe locul trei s-a clasat echipa din Satu Mare, care a obtinut din partea juriului media 94,33. Pe lângă cele 3 premii I, II, III şi premiul special, s-au acordat 4 menţiuni echipajelor din Bacău, Bucureşti, Teleorman şi Buzău.
Festivitatea de premiere a câştigătorilor a avut loc joi, 26 iulie, în Sala festivă „Avram Iancu“ din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, la eveniment fiind prezenţi: Adrian Bulgaru – din cadrul Institutului Naţional pentru Drepturile Omului, Eugen Stoica – inspectorul şcolar general în Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Maria Pop – inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Valeriu Crişan – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, deputatul Mirel Taloş şi inspectorul de specialitate Viorel Mărginean..
Concursul de evaluare la stiintele socio-umane a constat in trei probe, cate una pentru fiecare elev al echipajului. Echipele au fost evaluate in urma punctajelor obtinute atat la proba scrisa, cat si la cea artistica si de prezentare a unui portofoliu. Ideile si originalitatea elevilor au fost rasplatite de organizatori cu diplome de participare, iar primele şapte echipe în ordinea punctajului obţinut au primit carti, diplome şi bani.
Micutii oaspeti au fost răsplătiţi pentru efortul depus şi pentru aprofundarea studiului culturii civice si a tuturor stiintelor socio-umane cu excursii in principalele puncte turistice ale Salajului – Castrul Roman de la Porolissum, Gradina Botanica din Jibou si Gradina Zmeilor. Elevii s-au declarat multumiti de „tratamentul” gazdelor si de faptul ca si-au imbogatit cultura generala in timpul sederii in urbea de la poalele Mesesului.


http://www.ztv.ro/video/vezifilm/7822/social/premii-pentru-elevii-salajeni.html

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2012/07/30/premiul-drepturile-omului-pentru-bacau-la-un-concurs-national.html

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s