Rezultate excelente la admiterea în liceu

Şcoala noastră şi-a confirmat şi în acest an valoarea prin rezultatele deosebite obţinute de elevi la admiterea în liceul, astfel:

Cu medii între 9 şi 10 – 39 de elevi – 57,35 %
Cu medii între 8 şi 9 – 21 de elevi – 30,88 %
Cu medii între 7 şi 8 – 5 elevi – 7,35 %
Cu medii între 6 şi 7 – 3 elevi – 4,41%

Elevii noştri au optat astfel:

Colegiul Naţional „G. Vrănceanu“ – 21 elevi
Colegiul Naţional „V. Alecsandri“ – 19 elevi
Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare“ – 10 elevi
Colegiul Naţional „Ferdinand I“ – 5 elevi
Colegiul Tehnic „N.V. Karpen“ – 4 elevi
Colegiul  Economic „I. Ghica“ – 4 elevi
Liceul cu Program Sportiv – 2 elevi
Liceul de Artă „G. Apostu“ – 1 elev
Colegiul „H. Coandă“ – 1 elev
Colegiul „G. Antipa“ – 1 elev

În clasamentul unităţilor de învăţământ la Evaluarea Naţională sesiunea 2012, Şcoala Nr.10 Bacău se situează pe un onorant loc 4, după Colegiul Naţional „Ferdinand I“, Colegiul Naţional „V. Alecsandri“ şi Colegiul Tehnic „A. Saligny“.

11 elevi de nota zece, inr-o clasa, la Scoala 10

Un numar de 11 elevi de la Scoala nr. 10 din municipiul Bacau au demonstrat ca atunci cind exista interes, munca si perseverenta, nimic nu le sta in cale. Coordonati de profesorii lor, in special de Anisoara Ivu, profesor de matematica, cei 11 elevi de clasa a VIII-a au reusit sa ia nota maxima la “mate”, la Evaluarea Nationala. “Bucuria citita pe chipul lor, atunci cind au iesit de la proba de matematica, a fost dublata de cea de la citirea rezultatelor”, a declarat profesorul Anisoara Ivu, de la Scoala Gimnaziala nr. 10 din municipiul Bacau. “Daca in ceilalti ani am inregistrat rezultate bune si foarte bune, anul acesta este primul an din cariera mea in care elevii din clasa a VIII-a A, la care sint si diriginta, au obtinut 11 note de 10. 10 note pe care le asteptam si o surpriza”, mai spune profesoara Ivu. Incadrate in statisticile la nivel judetean, 139 note de 10 si o promovabilitate la proba de matematica de 43,3%, reprezinta o performanta. Si conducerea unitatii de invatamint este mindra de elevii pe care i-au indrumat timp de opt ani. “Dupa controversele de la proba de limba si literatura romana, elevii au avut mari emotii pentru proba de matematica. Faptul ca au obtinut asemenea rezultate cu care ne mindrim, este meritul lor si al profesorilor lor”, spune si prof. dr. Nicoleta Neagu, directorul scolii. “La nivelul scolii, avem 16 note de 10 la proba de matematica, ceea ce scoate in evidenta valoarea intregii catedre de matematica”, sustine si profesoara Elena Rotariu, director adjunct al scolii.

11 elevi de 10

La Scoala nr. 10 au luat note de zece la matematica 16 elevi. Dintre acestia 11 sint din aceeasi clasa. “Am fost placut impresionata de rezultatul la proba de matematica, la Evaluarea Nationala. Chiar daca matematica nu se afla printre pasiunile mele, munca depusa in toti acesti patru ani mi-a fost rasplatita pe deplin si asta conteaza cel mai mult”, spune Thea Hartman, unul dintre elevii de nota 10. “A fost cea mai placuta surpriza din viata mea de elev. Acest rezultat oglindeste munca mea din ultimele trei saptamini. In aceasta perioada, am rezolvat multe teste din culegeri sau de pe net si am repetat formulele”, spune si Calin Pauceanu. “Teama de a fi cuprins de emotie in timpul examenului s-a spulberat in momentul in care am vazut subiectele. Dupa o lectura rapida, am stiut ca voi reusi sa obtin nota maxima”, a declarat Andrei Hurghes, seful de promotie al scolii, premiat la fazele judetene ale olimpiadei de matematica si la diferite concursuri nationale si interjudetene de matematica. “Desi am fost coplesita de emotie, am reusit sa ma mobilizez exemplar, pentru ca imi doream nespus aceasta nota. Ambitia, vointa, munca sustinuta si sprijinul permanent al doamnei profesor Ivu Anisoara au fost elementele succesului”, ne marturiseste si Raluca Mocanu. “Matematica e una dintre pasiunile mele si e un obiect la care invat usor si cu placere. Am depus contestatie la matematica, pentru ca am fost convins ca am lucrat totul exemplar. Adevarata nota a lucrarii mele e 10″, a spus si Andrei Pavel. Elevii clasei a VIII-a A apreciaza ca rigoarea redactarii rezolvarilor, atentia la detalii, acuratetea calculelor si a finalizarilor, ritmul sustinut de lucru, incadrarea in momente de timp a etapelor de lucru sint punctele cheie ale muncii de la clasa, sint elementele performantei lor si, in mare parte, sint datorate doamnei profesoare Ivu Anisoara. “Bucuria imensa pe care am trait-o alaturi de elevii mei la afisarea rezultatelor este ceea ce ne mobilizeaza pe mai departe. Este rodul muncii colective sustinute: elevi-profesor-parinti. 11 elevi cu nota 10 este un rezultat pe care nu-l voi uita prea curind”, a precizat profesorul Anisoara Ivu. Cei 11 copii cu note de zece de la Scoala nr. 10 sint: Calin Pauceanu, Denisa Tisescu, Malina Cruceru, Dan Macovei, Raluca Mocanu, Thea Hartman, Teodora Brasovianu, Vlad Posescu, Andrei Hurghes, Tudor Pasat, Andrei Pavel.
Sursa: Ziarul de Bacău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s