Lansare de carte

Un eveniment aparte a avut loc joi, 10.10.2013, la orele 17.00. Doamna Ioana Iordache-Baltag, care a fost vreme de 31 de ani învăţătoare la Şcoala Nr. 10 Bacău, şi-a lansat aici, într-o sală de clasă, cel mai recent volum – „Viaţa într-o poveste”.

La acest eveniment de suflet au participat dl conf.univ.dr. Ioan Dănilă, scriitorii Nicolae Mihai şi Mara Paraschiv, actuale sau foste cadre didactice ale şcolii, foşti elevi, rude.

Vizibil emoţionată, autoarea, un cadru didactic de o înaltă ţinută morală, a surprins câţiva invitaţi oferindu-le lucrări (poezii) scrise de către ei sau copiii lor, pe vremea când ea le fusese învăţătoare. Faptul că a păstrat cu atâta grijă poeziile foştilor elevi (dna Iordache-Baltag este pensionară de peste 13 ani), felul în care mângâia cu degetul cartea de pe masă (ca pe un copil), felul în care o ţinea în mână (ca pe un lucru sfânt, ca pe un dar nepreţuit) – puteţi vedea fotografiile – m-au făcut să înţeleg de ce şcoala noastră este atât de iubită şi ce înseamnă să fii Învăţător cu „Δ mare.

Autograf

Nu ştiu dacă alegerea datei lansării 10.10. a.c. a fost întâmplătoare sau nu, cred însă că întregul eveniment a fost, aşa cum stă scris pe sigla şcolii, „de nota 10”!

A consemnat, text şi imagini,
prof.înv. Ionel-Cătălin Diaconu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s