15 septembrie 2014

Dragii noștri,

Astăzi, 15 septembrie 2014, școala noastră își deschide din nou, larg, brațele, pentru că porțile ei au fost mereu deshise. Își deschide brațele ca să primească pe vechii școlari, pe noii școlari, pe părinții lor, pe toți cei pentru care Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău reprezintă mai mult decât o simplă școală. Ne aflăm acum cu toții în spațiul înnobilat de munca multor generații unde cuvintele de căpătâi au fost muncă, dăruire, pasiune, implicare, dragoste, curaj, rabdare, emoție, perseverență, hotărâre, succes și multe altele asemenea.

Bine ați venit, dragi elevi! Urare simplă, dar care se încarcă astăzi de conotații adânci. Și am să vă spun și de ce. Aceasta a fost urarea care a marcat începutul ființării acestei școli. Se împlinesc astăzi 50 de ani de când aceste vorbe au fost rostite în acest spațiu pentru prima oară. Pe 15 septembrie 1964 (citez din presa vremii ) glasurile cristaline au prins a se uni în același cântec drag. Adunați în fața Școlii de 8 ani Nr. 10 din orașul Bacău, elevii trăiau bucuria întâlnirii cu școala…  În timp ce ei erau în vacanță, constructorii înălțaseră pe locul viran de altădată o clădire impunătoare ce strălucea în lumina blândă a soarelui de toamnă…

Iată că e din nou 15 septembrie, e din nou lumină blândă a unui alt soare de toamnă, iar noi ne aflăm aici, acum ca și atunci, cu bucurii, speranțe, aspirații, ambiții, hotărâre.

Să nu uitați, dragii noștri, că școala în care învățați este una de prestigiu. Și asta nu o spunem doar noi, ci o spun, mai ales, rezultatele de excepție ale elevilor noștri la olimpiadele școlare, la diverse concursuri și competiții, la Evaluarea națională, unde am ocupat mereu locuri fruntașe. A fi astăzi elev la Şcoala 10 este o cinste , dar și o responsabilitate: cinstea de a fi printre cei buni , responsabilitatea de a fi la înălțimea exigențelor și de păstra bunul nume al şcolii nostre.

Vă primim astăzi într-un spațiu prietenos și, în același timp,  modern, vă oferim grija unor dascăli pricepuți și generoși și așteptăm de la voi o singură mulțumire: să creșteți frumos ca să putem să ne mândrim cu voi peste timp.

Stimați părinți, vă mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-ați oferit de fiecare dată când a fost nevoie și vă așteptăm mereu alături de noi pentru că doar astfel putem reuși în țelul nostru, care e și al dumneavoastră: educarea adecvată și la standarde înalte a copiilor noștri.

Vă dorim tuturor un an școlar cu împliniri pe măsura așteptărilor, cu note mari și purtare fără cusur. Un an școlar ca o sărbătoare, pentru că începe cu o sărbătoare, ziua de azi însemnând 50 de ani de Școala 10, deci 50 de ani de 10, 50 de ani de excelență!

La mulți ani, școală de 10, la mulți de 10, dragi școlari!

Director, prof. Iulia JICU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s