Comunicat

 CĂTRE COLECTIVUL DE PĂRINŢI AL ŞCOLII GIMNAZIALE NR.10 BACĂU

Având în vedere contextul epidemiologic de existenţă a bolilor infecto-contagioase la elevii de vârstă şcolară, vă informăm că la Şcoala Gimnazială Nr.10 Bacău în prezent există doar 3 cazuri de scarlatină confirmate la Secţia de Boli Infecto-contagioase copii Bacău în ultimele 2 săptămâni.

Având în vedere faptul că unitatea noastră şcolară funcţionează cu 850 de elevi, nu se justifică folosirea termenului de epidemie doar pentru aceste 3 cazuri.

Din punct de vedere igienico-sanitar, vă aducem la cunoştinţă că elevii diagnosticaţi cu scarlatină sunt izolaţi la domiciliu pentru tratament. În colectivele de elevi s-au luat măsurile sanitare de depistare şi izolare a cazurilor noi de îmbolnăvire prin efectuarea examenului clinic de către medicul şcolii şi recoltarea de probe biologice la potenţialii suspecţi de îmbolnăvire.

S-a efectuat, de asemenea, dezinfecţia de necesitate la nivelul şcolii cu firmă specializată în servicii de dezinfecţie.

Se efectuează în continuare triajul epidemiologic în rândurile elevilor în vederea depistării şi izolării cazurilor noi de îmbolnăvire şi se efectuează în continuare dezinfecţie curentă.

Revenirea în colectivitate a elevilor diagnosticaţi se face prin aviz epidemiologic şi rezultat negativ la exudatul faringian.

Vă dorim sănătate şi vă reamintim că, cel puţin pentru moment, nu există motive reale de îngrijorare, cazurile de îmbolnăvire fiind puţine şi ţinute sub control şi supraveghere medicală competentă.

 

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 10 BACĂU
Director,
prof. Jicu Iulia

CABINET MEDICAL,
Dr. Gărgărea Natalia-Viorica,
Asistent medical Bucă Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s