Întâlniri memorabile la școala noastră

Ziua Mondială a Justiției Sociale a prilejuit la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, ieri, 25 februarie 2015, o întâlnire rodnică și antrenantă între Carmen Georgiana Lepîrdă, avocat în Uniunea Națională a Barourilor din România, Baroul Bacău și elevii acestei prestigioase școli. Activitatea se înscrie într-o serie bogată și variată de acțiuni cuprinse în Proiectul Regional de Parteneriat Educațional „Întâlniri memorabile”, inițiat de doamna profesoară Iulia Jicu, directorul școlii. Profesorii coordonatori ai acestei întâlniri, Anișoara Ivu și Alina Mareș, au prezentat elevilor din clasele I-VIII importanța participării la o astfel de activitate, iar aceștia au răspuns cu interes.

După cuvântul doamnei avocat legat de definirea justiției, scurte noțiuni despre justiție, instituțiile statului care pun în practică legile, o scurtă prezentare a profesiilor juridice, doamna Alina Mareș a detaliat printr-un material antrenant o istorie a justiției sociale, proiecte legate de educație și învățământ cu trimitere la justiția socială.

Elevii, foarte interesați de subiectele abordate, au adresat doamnei avocat întrebări despre dreptate, reguli și abaterea de la reguli, cum poate fi aplicată legea, ce putem face pentru a preîntâmpina violența, cum putem ajuta grupurile defavorizate, dar au cerut și sfaturi sau recomandări pentru o viitoare carieră de avocat.

Și această activitate, ca și celelalte din cadrul proiectului, a fost consemnată în jurnalul întâlnirilor memorabile și a avut drept scop crearea unui context favorabil în care elevii să cunoască oameni și povești de viață diferite și motivante.

Proiectul, în ansamblul său, are drept scop implicarea efectivă a reprezentanților culturali și sociali în activități educative prin care se urmărește optimizarea relației școală–societate. Se urmărește, de asemenea, valorificarea patrimoniului educațional, cultural și social băcăuan prin întâlniri educative în școală și, în același timp, dezvoltarea potenţialului activ și creativ al elevilor prin stimularea dorinței de participare efectivă la cursul societății, cu tot ceea ce implică aceasta.

„Întâlniri memorabile” este un proiect ambițios inițiat și coordonat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 10 Bacău, în parteneriat cu instituții reprezentative ale comunității locale, ce are drept obiective specifice: creşterea implicării autorităţilor publice locale în sprijinirea actului educaţional; promovarea valorilor culturale băcăuane în spațiul școlii; valorificarea potenţialului creativ al elevilor; cultivarea respectului pentru valorile autentice; stabilirea unor relaţii de parteneriat cu instituţii educaționale și culturale din judeţul Bacău, din ţară şi din străinătate; crearea unui mediu favorizant pentru stimularea performanței școlare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s