2 iulie 2015

Iată și programul zilei de mâine!

ZIUA 2 – 2 IULIE 2015
8.00-8.45: PRIMIREA COPIILOR
8.45-9.00: ÎNVIORAREA în curtea școlii (imn și dansuri)
9.00-10.30: JOCURI ȘI COMPETIȚII PE ECHIPE:
10.30-11.00: pauza de gustare

11.00-12.30: Atelier 1
MINIONII ROȘII- Atelier Cele mai frumoase povești (prof. Iulia Jicu)/
MINIONII GALBENI – Atelier Cele mai frumoase povești (prof. Sînzîiana Dumea)/
MINIONII ALBAȘTRI – Atelier Cele mai frumoase povești ( bibliotecar Angelica Rojniță)

Vă propunem o incursiune în lumea exotică a celor O mie și una de nopți. Vom descoperi împreună frumusețea poveștilor depănate de Șeherezada și vom înțelege tâlcul ascuns al acestora. În fiecare noapte, Șeherezada îi povestește soțului ei, regele persan Șahriar, istorisiri menite să-i îmblânzească sufletul nemilos și îndurerat și să-i retrezească în cuget cumpătarea și înțelepciunea. Fiecare poveste, indiferent de subiectul și caracterul acesteia (de dragoste, istorică, comică, tragică sau religioasă), devine astfel motiv de reflecție și transformare interioară pentru Șahriar. Cu riscul pierderii propriei vieți, Șeherezada își asumă rolul de ghid moral și spiritual pentru Șahriar, prezentându-i într-o manieră originală exemple de greșeli umane, defecte de caracter, decizii pripite sau îndoielnice, dar și personaje ale căror fapte meritorii dau seamă de curaj, iubire nemărginită, loialitate și înțelepciune. Transformarea din final a lui Șahriar coincide cu o redescoperire de sine și recăpătarea încrederii în cuvântul și faptele semnilor săi.
Cursul se dovedește astfel un exercițiu util de meditație interioară și dezvoltare personală pornind de la pildele ce acompaniază fiecare poveste. De asemenea, poveștile despre care vom vorbi constituie o manieră inedită prin care putem descoperi cultura arabă și persană. Astfel, poveștile copilăriei noastre își vor recăpăta actualitatea și le vom putea înțelege relevanța dintr-o nouă perspectivă. Vom reintra în atmosfera creată de poveștile Șeherezadei și ne vom lăsa din nou seduși de minunatele povești cu djinni, efrite, locuri fantastice și obiecte sau personaje imaginate.
Pe parcursul întâlnirilor noastre vom vorbi despre patru dintre cele mai frumoase povești pe care le regăsim în O mie și una de nopți:
1. Prima parte a primei întâlniri va fi dedicată unei discuții mai generale despre poveștile celor O mie și una de nopți: geneza acestora, versiunile diferite, primele traduceri, influențele, elementele de cultură și civilizație ale perioadei califului Harun al-Rașid. În a doua parte a întâlnirii vom discuta despre „Povestea cu pescarul și cu efritul”. Subiectul central al acestei discuții gravitează în jurul ideilor de încredere și loialitate.

12.30-14.00: pauza de masă (pachețel, acasă sau la restaurant)

14.00-15.00: atelier 2 (CONFECȚIONARE BLAZON ECHIPĂ și vizionare film pentru copii/ atelier împletituri/ atelier îndoituri de hârtie)

15.00-16.00: preluarea copiilor de către părinți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s