Erasmus+

Proiect internațional la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău

Începutul anului școlar 2018-2019 a adus un motiv în plus de bucurie pentru elevii și profesorii Școlii Nr. 10 Bacău: câștigarea, pentru prima data, a unui proiect Erasmus. Astfel, școala noastră este parteneră pentru o perioadă de 2 ani (2018 – 2020) în proiectul Erasmus+ KA 229 ‘’Smart Tools in Schools’’, alături de şcoli din alte 4 ţări: Skola Podstawowa Nr. 10, din Zamosc – Polonia, Atasehir Emlak Konut Ortaokulu din Istanbul- Turcia, Petko R. Slaveykov din Vidin- Bulgaria şi Colegio Khalil Gibran  din Madrid-  Spania.

Proiectul a fost gândit pentru a răspunde la cel puțin două nevoi de bază în toate cele 5 şcoli partenere: pe de o parte, nevoia de a motiva interesul elevilor şi-n consecinţă de a îmbunătăţi rezultatele actului educaţional, iar pe de altă parte, nevoia de a promova dialogul intercultural între oameni apaţinând unor ţări şi culturi diferite. Proiectul are ca ţintă aproximativ 250 de elevi din cele cinci țări implicate în proiect, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, toţi elevii fiind participanţi activi la implementarea lui.

Într-o eră în care tehnologia este pe deplin integrată în actul educaţional, schimbul de bune practici şi cooperarea pentru inovaţie pe baza competenţelor IT vin să susţină şi să îmbunătăţească procesul tradițional de predare-învăţare-evaluare.

Este o oportunitate de care ne-am bucurat foarte mult, deoarece, pentru școala noastră, e prima reușită în această direcție, școala nemaifiind implicată până acum în proiecte de o asemenea anvergură. De asemenea, ne bucură faptul că elevii noștri vor avea astfel posibilitatea să cunoască elevi, școli, sisteme educaționale, culturi diverse, iar profesorii vor putea face un eficient schimb de bune practici cu alte cadre didactice din școli cu experiență în domeniul parteneriatelor internaționale. Școala noastră a fost desemnată responsabilă cu vizibilitatea mediatică a proiectului, fapt care ne  onorează.  Proiectul vizează direct un grup de 30 de elevi de la clasele a VI-a, a VII-a a și a VIII-a din școala noastră, care au astfel ocazia să interacționeze cu copii de aceeași vârstă din țările partenere, cu care vor comunica atât virtual, cât și real, despre cultura mediilor din care provin, despre rolul tehnologiei în viața lor, despre importanța competențelor IT în viața de zi cu zi, despre felul în care instrumentele IT pot contribui la îmbunătățirea performantelor elevilor în diverse domenii și la diverse materii, despre cum va arăta viitorul educației, pe care îl pot construi împreună. (Director, prof. Iulia Jicu)

Reclame